Er was eens een inspirerende diabetespatiënte waar ik, Veronique Jacobs (Thuisverpleegkundige en diabeteseducator bij Thuiszorg Meetjesland) langs ging. Een pur sang verpleegkundige maakt naast het zorgen voor, ook tijd voor een babbel. Zo werd ik al snel geconfronteerd met het onderwerp : ‘Eten is voor mij geen feest meer, maar het betekent een taart uit de diepvries’. 

Deze uitspraak  bleef me in de kleren hangen. Zo besloot ik letterlijk in de schoenen te stappen van mijn patiënten en te onderzoeken wat diverse producten doen met mijn glycemiewaarde. Als educator werd ik al snel met mijn neus op de feiten gedrukt dat, de praktijk ook anders is dan de rooskleurige boeken. Het bleek dus helemaal niet simpel te zijn om zomaar kwalitatieve en suikerarme producten te vinden, die naast er ‘Goed uitzien’, ook effectief ‘lekker smaken en ruiken’  en met ‘goed’ bedoel ik dan ook met een hoofdletter G. 

Dankzij de hulp en steun van mijn dochters als ervaren verkoopsters, kreeg ‘DiaSweets’ stilaan vorm. Als kers op de taart werd mijn project verkozen als één van de bachelorproeven binnen de Karel De Grote Hogeschool. Dankzij hun onderzoek werd het een doel op zich om ons ambachtelijke en zorgvuldig geselecteerde aanbod naar jullie toe te brengen doormiddel van de Gentse en Antwerpse markten. Zo kunnen jullie zintuigen zelf ervaren wat goed uitziend, lekker smakend en heerlijk ruikend suikerarme voeding kan zijn. 

Ook willen we benadrukken dat men niet hoeft te wachten tot het markt is. De weg naar onze producten is vereenvoudigd dankzij onze webshop, waar jouw bestellingen zorgvuldig zullen verwerkt worden. Op deze manier hoop ik dat ‘DiaSweets’ nog lang en gelukkig kan verder groeien met het ontwikkelen van nieuwe producten en jou met raad en daad bij kan staan waar nodig. Ook suggesties zijn meer dan welkom.