Ik, Véronique Jacobs, zelfstandig thuisverpleegkundige en diabeteseducator in hart en nieren, heb altijd gestreefd naar het menselijke aspect in de verpleegkunde. Naast het zorgen voor, is het voor mij ook enorm belangrijk om te spreken mét mijn patiënten en me zo goed mogelijk proberen in te leven in hun situatie. Eén van mijn patiënten zei me ooit eens: “eten is voor mij geen feest meer… Het betekent simpelweg een suikerarme taart uit de diepvries. Meer niet…” Deze uitspraak liet me niet los, en deed me nadenken hoe ikzelf tegenover eten stond…. Ik heb nooit rekening moeten houden met ‘dit mag ik en dit niet’.

Ik besloot om in de schoenen van mijn patiënten te stappen en te onderzoeken wat verschillende producten en voedingswaren deden met mijn glycemiewaarden. Als diabeteseducator werd ik al snel met mijn neus op de feiten gedrukt. Wat er in de boeken geschreven wordt, is niet altijd even gemakkelijk toe te passen in de praktijk. Het is niet zo simpel om overal kwalitatieve en suikerarme producten te vinden die bovendien nog lekker smaken ook. 

Dankzij de hulp en de steun van mijn dochters, die een verleden hebben in de verkoopsector, begon DiaSweets stilaan vorm te krijgen. Ons kindje… waar al heel veel uren research en onderzoek hebben ingekropen en waar heel veel toewijding  naartoe is gegaan. Het zoeken naar de juiste producten en ze op een zo vlot mogelijke manier tot bij jullie te brengen werd onze prioriteit.

Ons project werd verkozen als één van de bachelorproeven op de Karel De Grote hogeschool, waardoor we het nog meer en beter konden uitwerken. Dankzij hun onderzoek werd het ook ons doel om ons zorgvuldig geselecteerde aanbod van ambachtelijke producten dichter naar jullie toe te brengen. Dit door met behulp van onze foodtruck de openbare markten af te schuimen, zodat jullie onze producten ter plaatse kunnen proeven en kopen.

Maar natuurlijk hoeven jullie niet te wachten tot het markt is om onze producten te kopen! Ook via onze webshop kan je gemakkelijk aan onze super lekkere suikervrije producten komen.  uw bestellingen zullen zorgvuldig verwerkt en tot bij u gebracht worden. Op deze manier hopen wij dat DiaSweets verder kan uitgroeien en dat we mede met jullie suggesties kunnen uitbreiden naar nog meer kwalitatieve producten, die wij met de nodige raad aan jullie kunnen verkopen.