Blog navigation

Catégories de blogs

Derniers messages

  • Koolhydraatarme frangipane cake
    22599 vues

    Iedereen kent het wel, bij de koffie een stukje cake en wat is er nu beter als een frangipane oh ik ben daar zo...

    Lire la suite ...
  • bokkenpootjes
    7167 vues

    Deze vegan en verantwoordelijke bokkenpootjes waren hier weer een schot in de roos! Mijn verloofde heeft er van...

    Lire la suite ...
  • monchou taart
    6949 vues

    De monchoutaart is iets wat heel hard opkomt deze tijd! Ik heb deze nu als vegan variant gemaakt maar ook...

    Lire la suite ...
  • pim's koekjes
    6876 vues

    Pim's koekjes die ronde heerlijke cake-achtige koekjes met chocolade en sinaasappel wie kent deze nu niet? Ja ik denk...

    Lire la suite ...

monchou taart

6949 Views

De monchoutaart is iets wat heel hard opkomt deze tijd! 
Ik heb deze nu als vegan variant gemaakt maar ook koolhydraatarm dus ideaal! 
Het is een receptje dat super makkelijk is en zo rap klaar te maken is! 

Wat heb je nodig?

  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr roomboter, ongezouten 
  • 20 gr erythritol of steviala kristal 
  • snufje zout
  • optioneel: koekkruiden of kaneel

Wat heb je nodig voor de taartvulling: 

  • 200 gr monchou op kamertempratuur
  • 250 ml kokosmelk
  • 50 gr erythritol of steviala kristal
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 tl vanille aroma
  • handje vol blauwe bessen
  • vier vruchten / blauwe bessen confituur van DiaSweets


Hoe maak je het? 

  • verwarm de oven voor op 170 graden
  • snijd de zachte roomboter in blokjes en voeg dit samen met het meel, zout, zoetstof en kruiden toe aan een grote kom. Kneed deze met de handen tot een samenhangend deeg en laat 15 min rusten in de koelkast. 
  • bekleed een spingvorm (20cm) met een vel bakpapier en haal het deeg uit de koelkast en verdeel het deeg over de bodum van de springvorm, en bak deze 15 min in de voorverwarmde oven. 
  • voeg 3 gelatine blaadjes toe aan een kom met koud water en laat dit zeker 5 min weken. Klop ondertussen in een kom de zachte monchou, vanille aroma en zoetstof en  confituur luchtig, klop daarna in een aparte kom met een mixer de kokosmelk stijf en spatel me geklopte monchou er vervolgens door en doe de blauwe bessen er bij. 
  • voeg 50 ml water toe aan een steelpannetje en breng dit aan de kook, haal de pan dan van het vuur knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het warme water, voeg al roerend de opgeloste gelatine toe aan de kom met de kokosmelk en monchou. 
    schenk het mengsel in de springvorm en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. 

Zo gemakkelijk is deze te maken! 
Eet smakelijk 

Posted in: