Blog navigation

Catégories de blogs

Derniers messages

  • Koolhydraatarme frangipane cake
    22599 vues

    Iedereen kent het wel, bij de koffie een stukje cake en wat is er nu beter als een frangipane oh ik ben daar zo...

    Lire la suite ...
  • bokkenpootjes
    7169 vues

    Deze vegan en verantwoordelijke bokkenpootjes waren hier weer een schot in de roos! Mijn verloofde heeft er van...

    Lire la suite ...
  • monchou taart
    6949 vues

    De monchoutaart is iets wat heel hard opkomt deze tijd! Ik heb deze nu als vegan variant gemaakt maar ook...

    Lire la suite ...
  • pim's koekjes
    6877 vues

    Pim's koekjes die ronde heerlijke cake-achtige koekjes met chocolade en sinaasappel wie kent deze nu niet? Ja ik denk...

    Lire la suite ...

bokkenpootjes

7169 Views

Deze vegan en verantwoordelijke bokkenpootjes waren hier weer een schot in de roos! 
Mijn verloofde heeft er van gesmuld dat kan je jouw niet voorstellen! 
Natuurlijk wil ik het recept met jullie graag delen, zodat je verantwoord kan snoepen bij een tasje koffie! 

Wat heb je nodig voor de amandelkoekjes? 

  • 25 gr gemalen havermout
  • 75 gr amandelmeel 
  • 2 dadels ( vergeet deze niet te ontpitten en te laten wellen in water
  • 3 el water 
  • 25 ml amandelmelk ( ongezoet) 
  • geschaafde amandelen 
  • 5 gr bakpoeder

Wat heb je nodig voor de vulling? 

  • 60 gr ongebrande cashewnoten (laten wellen in water en laten uitlekken) 
  • 2 of 3 dadel ( ontpitten en wellen)
  • 3 el amandelmelk 
  • 3 tl hazelnootchocopasta

Voor de topping 

  • chocolade stick DiaSweets

Hoe maak je het? 

  • Maal eerst de havermout tot meel, en roer dit met het amandelmeel door elkaar.
  • mix de 2 dadels met water fijn tot een pasta
  • voeg de pasta toe aan de amendel-haver meel met amadelmelk en mix het tot een deeg. 
  • vorm koekjes van het deel en doe de amandelschaafsel op 1 kant van de koekjes en leg ze op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
  • zet de koekjes ongeveer een 10 min in een voorverwarmde oven op 180 gr als ze bruin zijn draai je ze om en bak je ze nog 3 tot 5 minutjes
  • maal de cashewnoten en amandelmelk fijn tot een pasta, voeg daarna de dadels toe en maal het fijn, voeg daar de amandelmelk , hazelnootchocopasta aan bij en deze vulling is klaar! 
  • vul de koekjes met de cashewvulling ( vul 1 koekje en druk de andere er boven op) 
    de bokkenpootjes zijn bijna klaar! 
  • smelt de chocolade van diasweets au bain marie en dop de bokkenpootjes in de chocolade en laat deze stollen 

Hoe fijn is het niet te weten dat je deze zelf hebt gemaakt? 

Geniet er van!

Posted in: