Blog navigation

Catégories de blogs

Derniers messages

  • Koolhydraatarme frangipane cake
    22599 vues

    Iedereen kent het wel, bij de koffie een stukje cake en wat is er nu beter als een frangipane oh ik ben daar zo...

    Lire la suite ...
  • bokkenpootjes
    7167 vues

    Deze vegan en verantwoordelijke bokkenpootjes waren hier weer een schot in de roos! Mijn verloofde heeft er van...

    Lire la suite ...
  • monchou taart
    6949 vues

    De monchoutaart is iets wat heel hard opkomt deze tijd! Ik heb deze nu als vegan variant gemaakt maar ook...

    Lire la suite ...
  • pim's koekjes
    6877 vues

    Pim's koekjes die ronde heerlijke cake-achtige koekjes met chocolade en sinaasappel wie kent deze nu niet? Ja ik denk...

    Lire la suite ...

vegan wafel

6154 Views

Hoe heerlijk zou het niet kunnen zijn om deze suiker bewuste vegan wafel te kunnen snoepen zonder dat je jouw schuldig moet voelen? 

Wel deze wafel is perfect om te eten als ontbijt, lunch en tussendoor. 
Je kan zoveel variaties op met deze wafel, één van mijn favoriete is met veel yoghurt en een peer er boven! 

Wat heb je nodig? 
(wafel)

  • 65 g glutenvrije havermout
  • 40 g amandelmeel
  • 1 grote banaan
  • 30 gram kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl amandelmelk 
  • 1 tl custard poeder
  • sojaroom (vegan) 
  • 4 tl hazelnootpasta van DiaSweets

(topping) 

  • chocoladehazelnootpasta van DiaSweets
  • Chocolade stick van DiaSweets

Bereiding van de wafels 

  • Maal de havermout in de blender of keukenmachine tot meel.
  • Voeg vervolgens de amandelmeel hier aan toe.
  • Prak de banaan en doe deze erbij.
  • smelt de kokosolie au bain marie en voeg deze aan het meel en de banaan toe, evenals de plantaardige melk, bakpoeder en hazelnootpasta.
  • laat de keukenmachine of blender dit mengen, ongeveer 1 tot 2 minuutjes
  • meng de custard poeder met de sojaroom en voeg roerend toe aan het deeg. 
  • laat het wafelijzer opwarmen.
  • schep vervolgens het mengels op de platen, doe het wafelijzer dicht en laat ongeveer 5 minuutjes bakken. 
  • bestrijk met de topping naar keuze 
Posted in: