Blog navigation

Catégories de blogs

Derniers messages

  • Koolhydraatarme frangipane cake
    19360 vues

    Iedereen kent het wel, bij de koffie een stukje cake en wat is er nu beter als een frangipane oh ik ben daar zo...

    Lire la suite ...
  • bokkenpootjes
    4445 vues

    Deze vegan en verantwoordelijke bokkenpootjes waren hier weer een schot in de roos! Mijn verloofde heeft er van...

    Lire la suite ...
  • monchou taart
    4261 vues

    De monchoutaart is iets wat heel hard opkomt deze tijd! Ik heb deze nu als vegan variant gemaakt maar ook...

    Lire la suite ...
  • pim's koekjes
    4160 vues

    Pim's koekjes die ronde heerlijke cake-achtige koekjes met chocolade en sinaasappel wie kent deze nu niet? Ja ik denk...

    Lire la suite ...

vegan wentelteefjes

3604 Views

Ik heb het geluk dat ik de fantastische aardbeien confituur mocht testen van DiaSweets, deze confituur is zonder toegevoegde suiker en is dus ideaal voor mensen met diabetes, maar ook voor mensen die suikerbewust of vegan willen eten. 

Omdat DiaSweets ook voor vegan eters is, dacht ik waarom probeer ik niet eens iets anders? en tadada hier zijn mijn wentelteefjes! 

Eerst en vooral wat heb je nodig? ( voor 2 personen) 
Voor de wentelteefjes 

  • 1 banaan
  • 75 ml amandelmelk
  • 0.5 tl kaneel
  • 0.5 vanille extract
  • 0.5 el maizena
  • 1 snufje zout
  • 4 sneeën brood, zelf gebruikte ik koolhydraatarm brood 
  • 2 el becel 

Voor de topping 

  • 1 banaan
  • 115 g rood fruit ( diepvries) 
  • 0.5 tl extract 
  • 0.5 el water
  • 1 el amandelschaafsel
  • 4 el plantaardige yoghurt 
  • 4 el aardbeien confituur van DiaSweets

Hoe maak je het? 

  • mix de banaan, amandelmelk, kaneel, vanille extract, maizena en het zout tot en glad mengsel. 
  • giet in een diep bord
  • doe het rood fruit met vanille extract en water in een pannetje en warm op.
  • verhit een koekenpan op een hoog vuur, draai het vuur tot middelhoog en verhit de Becel. 
  • haal het brood met beide zijdes door het banaanmengsel, leg meteen in de pan en herhaal tot de pan vol is. 
  • bak de wentelteefjes in enkele minuten goudbruin en gaar.
  • snijd de extra banaan in plakken.
  • leg op het bord een wentelteefje en beleg met de plakjes banaan, leg er een tweede wentelteefje op. verdeel de plantaardige yoghurt waar je de aardbeien confituur hebt onder gemengd er over en schep het rood fruit er op. 
  • bestrooi met het amandelschaafsel 
Posted in: