Blog navigation

Catégories de blogs

Derniers messages

  • Koolhydraatarme frangipane cake
    22599 vues

    Iedereen kent het wel, bij de koffie een stukje cake en wat is er nu beter als een frangipane oh ik ben daar zo...

    Lire la suite ...
  • bokkenpootjes
    7167 vues

    Deze vegan en verantwoordelijke bokkenpootjes waren hier weer een schot in de roos! Mijn verloofde heeft er van...

    Lire la suite ...
  • monchou taart
    6948 vues

    De monchoutaart is iets wat heel hard opkomt deze tijd! Ik heb deze nu als vegan variant gemaakt maar ook...

    Lire la suite ...
  • pim's koekjes
    6876 vues

    Pim's koekjes die ronde heerlijke cake-achtige koekjes met chocolade en sinaasappel wie kent deze nu niet? Ja ik denk...

    Lire la suite ...

Koolhydraatarme frangipane cake

22599 Views

Iedereen kent het wel, bij de koffie een stukje cake en wat is er nu beter als een frangipane oh ik ben daar zo verzot op maar helaas zit deze vol suiker dus vind mijn bloedsuiker weer niet leuk, 

Dus ik zocht naar een koolhydraatarme frangipane cake en die heb ik ook gevonden. 
Deze heeft wel niet zo een korstje als die van de winkel maar daarom is deze niet minder lekker! 
De cake is ook helemaal niet droog maar heeft een smeuïge textuur! 

Wat heb je nodig? 

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur 
  • 60 gram steviala kristal
  • 40 gram stevial erythritol 
  • 1 tbsp citroensap
  • 1 tl amandel extract
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • abrikozen confituur van DiaSweets
  • amandel schaafsel 

Hoe maak je de cake? 

  • verwarm de oven voor op 175°c en bekleed en springvorm van +/- 24cm diameter met bakpapier. 
  • klop de boter met de zoetstof luchtig en romig in de keukenmachine
  • klop er vervolgens één voor één de eieren door
  • voeg citroensap, amandel extract en vanille extract toe en klop door mekaar
  • voeg het amandelmeel toe en meng goed door tot er geen klontertjes meer zijn 
  • schep een laagje vulling in de cakevorm
  • lepel hierboven op de confituur van diasweets naar smaak. 
  • schep vervolgens de rest van de vulling er oven en wrijf deze glad met een spatel.
  • strooi er de amandel schilfers over en plaat de cake in de oven gedurende 45 min op 175°c 
  • verlaag de oventemperatuur naar 150°c en dek de cake af met bakpapier en bak nog +/- 30 min verder. 
  • prik met een houten stokje in het midden van de cake, als deze er droog uitkomt is de cake klaar
  • haal de cake uit de oven en laat afkoelen 

nu kan je heerlijk genieten van een koolhydraat arme cake! 
laat me zeker weten wat je van de cake vind! 

Posted in: