Blog navigation

Blog onderwerpen

Tips & nieuws

vegan wafel

270 Views

Hoe heerlijk zou het niet kunnen zijn om deze suiker bewuste vegan wafel te kunnen snoepen zonder dat je jouw schuldig moet voelen? 

Wel deze wafel is perfect om te eten als ontbijt, lunch en tussendoor. 
Je kan zoveel variaties op met deze wafel, één van mijn favoriete is met veel yoghurt en een peer er boven! 

Wat heb je nodig? 
(wafel)

  • 65 g glutenvrije havermout
  • 40 g amandelmeel
  • 1 grote banaan
  • 30 gram kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl amandelmelk 
  • 1 tl custard poeder
  • sojaroom (vegan) 
  • 4 tl hazelnootpasta van DiaSweets

(topping) 

  • chocoladehazelnootpasta van DiaSweets
  • Chocolade stick van DiaSweets

Bereiding van de wafels 

  • Maal de havermout in de blender of keukenmachine tot meel.
  • Voeg vervolgens de amandelmeel hier aan toe.
  • Prak de banaan en doe deze erbij.
  • smelt de kokosolie au bain marie en voeg deze aan het meel en de banaan toe, evenals de plantaardige melk, bakpoeder en hazelnootpasta.
  • laat de keukenmachine of blender dit mengen, ongeveer 1 tot 2 minuutjes
  • meng de custard poeder met de sojaroom en voeg roerend toe aan het deeg. 
  • laat het wafelijzer opwarmen.
  • schep vervolgens het mengels op de platen, doe het wafelijzer dicht en laat ongeveer 5 minuutjes bakken. 
  • bestrijk met de topping naar keuze 
Posted in: Recepten